On Thursday June 15 a new edition of Vibot day took place. The team of PAL Robotics was present and was sponsor of the European Master in Vision and Robotics and the Best Thesis Award.

Here an article about the event! In Catalan, as the event took place in Girona – Catalunya!

El VIBOT Day mostra a dotze empreses europees la recerca en robòtica dels estudiants del màster
El grup de recerca ViCOROB de la UdG ha organitzat una nova edició del VIBOT Day per donar a conèixer la recerca desenvolupada pels estudiants del màster Erasmus Mundus VIBOT. Dotze empreses del teixit empresarial europeu especialitzades en camps afins a les temàtiques tractades pels estudiants també han participat de la jornada.

El grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica de la Universitat de Girona ha organitzat una nova edició del VIBOT Day amb la finalitat de donar a conèixer la recerca desenvolupada pels estudiants del màster Erasmus Mundus VIBOT. Aquesta és la tercera vegada que la trobada s’organitza al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, tot i que la iniciativa té lloc des de l’any 2008. A la jornada han participat dotze empreses del teixit empresarial europeu especialitzades en camps afins a les temàtiques tractades pels estudiants en els seus treballs.

El màster Erasmus Mundus en Visió per Computador i Robòtica (VIBOT) està coorganitzat per la Universitat de Girona, la Universitat de la Bourgogne (França) i la Universitat de Heriot-Watt (Gran Bretanya). Els estudiants passen un semestre a cadascuna de les universitats del consorci i un semestre final en el qual fan un projecte de màster en una empresa o en una entitat de recerca.

Una porta oberta al món laboral
El VIBOT Day és una activitat que es realitza de cada any per ajudar els estudiants que finalitzen el seu màster a conèixer el mercat de treball i crear una plataforma per facilitar-los la relació amb empreses del seu voltant dins el seu àmbit d’estudi. Els estudiants presenten el seu treball en format de pòster o exposició oral i les empreses ofereixen possibilitats de col·laboració, ja siguin llocs de treball o treballs de recerca a dur a terme.

L’edició de 2012 del VIBOT Day ha comptat amb més d’un centenar de participants entre estudiants, representants d’empreses i professors de les tres universitats organitzadores.

Com a novetat, enguany s’ha comptat amb el suport econòmic de PAL ROBOTICS, una empresa de robòtica humanoide establerta a Barcelona, que ha premiat la millor tesi de màster elaborada per Danda Pani Paudel; i de l’empresa TOSHIBA, que ja ha contractat antics estudiants del màster. El Parc Científic i Tecnològic de la UdG i el Patronat de l’Escola Politècnica Superior també han col·laborat en la organització del VIBOT Day.